Ce este designul grafic?

Când te gândești la design grafic, ce îți vine în minte? O pictură? O carte? Ce zici de un poster cool? Acestea sunt doar câteva dintre cele mai comune imagini mentale evocate de oameni atunci când sunt întrebați despre design grafic. Niciuna dintre aceste imagini nu oferă o definiție adevărată a designului grafic. Picturile, cărțile și afișele sunt doar „rezultate” sau „medii” ale designului grafic.

Designul grafic poate fi interpretat diferit de persoanele abilitate de a combina textul cu imagini în reclame, reviste sau carţi. Totul este foarte complex când vorbim de design grafic, fizic sau digital, depinde de fiecare individ şi de modul de lucru al acestuia. Folosind comunicarea vizuală a unui mesaj, ştim că rezultatul final va duce la invocarea unor gânduri sau la stimularea unei conversaţii. Pentru rezolvarea unui proiect şi înţelegerea rezultatului dorit apelăm la exprimarea ideilor folosind povestea vizuală, bazându-ne pe comunicare, atenţie şi răbdare.

Ce este un graphic designer?
Un designer graphic este cel care se ocupă de plănuirea, de analizarea şi totodată de crearea unor soluţii vizuale, cu scopul de a comunica diferite mesaje.

De fiecare dată când se apelează la serviciile sale, designer-ul grafic găseşte cea mai bună soluţie pentru transmiterea mesajelor, folosindu-se de culori, animaţii, ilustraţii sau diferite tipuri de layot-uri. În ceea ce priveşte designul grafic, acesta este de mai multe tipuri, iar atunci când aveţi nevoie de serviciile unui designer graphic, este foarte important să ţineţi neapărat cont de nevoile dvs.

Design grafic de identitate vizuală
Când graficianul colaborează cu diverse persoane este important ca relaţia dintre cele două părţi, să fie cât mai deschisă şi să implice o comunicare intensă.

Este foarte important ca designerul grafic să înţeleagă clar, care este misiunea şi viziunea acelei persoane, iar după ce au loc unele discuţii cu privire la acest aspect, designerul înţelege care sunt toate cerinţele: acesta realizeaza logo-uri + familie de fonturi + palete de culori. El crează imagini şi ilustraţii care se potrivesc perfect cu respectarea normelor stabilite.

Design de imprimare
Se poate ca era digitală să fi schimbat într-o foarte mare măsura lumea designului grafic, dar totuşi, există încă, o piaţă în ceea ce priveşte imprimarea.

Designerii grafici, sunt specialişti în crearea lucrărilor care urmează să fie vizualizate fizic. Aici ne referim la panouri publicitare, cărţi de vizită, autocolante, căni, tricouri şi tot felul de alte produse personalizate. Abilităţile necesare ale acestor designeri sunt proiectarea machetei, teoria culorilor, tipărirea, etc.

Author: Graphic Designer

Când faci însă totul din pasiune, lucrurile vin de la sine. Nu sunt vorbe goale, este o realitate. Mi-au dovedit-o oamenii care au apărut de-a lungul vremii în calea mea. Fără prea mult efort financiar, dar cu multă determinare, mulţi dintre ei au ajuns chiar mai sus decât visaseră vreodată.